Heijastin

Lasten vaatteissa usein on jo valmiina heijastavia nauhoja, tereitä, merkkejä, vetoketjuja jne. ja se on  varsin hyvä (kengissä, pipoissa ja hanskoissakin jo näitä löytyy).
Tarkistathan oman lapsesi vaatteista että hänellä on tarpeeksi heijastimia syksy-kevät ulkoiluvaatteissa... hämäräaika tulee syksyllä yllättävän nopeasti.

Pienet viipertäjät kun päiväkotimatkalla kävellen, julkisissa liikkuen ja vaikka auton kyydistä poistuessaan ovat nopeita vilahtamaan niin silloin näkyvyys olisi ehdottoman tärkeää myös muille kanssaliikkujille.

Kirpputoreilta ostetuista vaatteista kannattaa katsoa heijastimien kunto ja lisätä tarvittaessa vaikka nipsuheijastimella, ommellen heijastavaa paikkamateriaalia tai muilla keinoin (on olemassa myös heijastavaa suihketta mutta sen kestävyydestä minulla ei ole tietoa...ehkäpä jollain teistä lukijoista on ?).

Päiväkodin tehdessä retkiä aitojen ulkopuolelle olisi syytä ryhmän aina pukeutua huomioliiveihin...kesät talvet.
Huomioliiveissä liikkuva joukko jo itsessään toivottavasti aiheuttaa jarrun käyttöä mutta pimeinä aikoina heijastava nauha on varoitusmerkki...
"täältä tullaan"...
"me harjoitellaan liikenteessä liikkumista" ....
"varothan meitä"!!!

Sitten aikuiset...ihan samalla tavalla vanhemmat sekä hoitajat, opet katoavat pimeyteen jos heijastimia ei käytetä.
Aikuisen esimerkillä on suuri merkitys....
-"ei äitikään tarvitse heijastinta, se liikkuu autolla"...kyllä tarvitsee, kyllä sieltä autosta välillä noustaan poiskin.
-"ei isäkään käytä kun se on noloa jos roikkuu heijastin"..... sanoisin että nolompaa on jäädä auton alle ilman sitä heijastinta.
-"ei minun hoitajana tarvitse pitää heijastinta, olen aikuinen ja näyn kyllä".... et muuten näy ja aikuisuudella ei tähän ole mitään merkitystä.

Ollaan hyviä esimerkkejä ja lapsille kasvaa heijastimen käyttö itsestäänselvyydeksi.... jospa tulevaisuus olisi valoisampi <3

*Heijastimet näkymään ja pysytään elossa*

Kommentit

 1. Mulla on heijastinliivi, jossa lukee selässä "Siistii olla nolo" Ostin sen silloin kun ne oli tosi in, ja heijastimia mulla on varmaan lähemmäs 30.... Joista pöllöjä ainakin puolet... Et olis varmaan arvannut?
  Mä olen aikanaan (n. 15 v sitten) ollut niin julma äiti, että annoin silloin kasiluokkalaiselle Pojalle ulkonaliikkumiskiellon, kun ei suostunut pitämään heijastinta. Pari viikkoa riitti, sitten suostui pistämään heijastimen takkiinsa jotta pääsi kavereiden kanssa ulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään liivissä vois lukea "minä näyn, näytkö sinä"... enkä olis arvannut tuota pöllöä ;) Luulenpa että julman äidin poika pitää koko lopunikää heijastinta ettei tule sanomista ;) Toi ulkonaliikkumiskielto oli kyllä ihan huippu, miksi en itse ole tullut tuota ajatelleeksi.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva että löysit blogiini... ilahdun kommenteista :)

Suositut tekstit