Aamiainen

Päiväkodeissa yleensä aamiainen on klo 8-8.30 ja usein tarjolla puuroa (erilaisia), on myös kaakaoaamuja ja silloin tarjolla sämpylää kera päällysten, riisimurojakin joskus napsautetaan lautaselle kera marjakeiton.
Aamiainen on tärkeä voimanlähde päivän aloitukseen ja jos lapsi ei syö kotona aamupalaa niin suosittelen päiväkodin tarjoamisia, niillä jaksaa leikkiä sekä liikkua aamupäivän.
Ilman aamiaisen syömistä voin melkein sanoa järjestelmällisesti sellaisten lasten jaksaminen on hyvin matala.... keskittyä puuhailuun, liikkumiseen, leikkeihin tai ylipäätään kuuntelemiseen. Annetaan lapselle mahdollisuus hyvään päivänaloitukseen.

Päiväkodin aamiaiselle tulo... se on viimeistään siinä puolivälissä 8.15 ja miksi?
Monestakin syystä;
-lapselle tulee antaa aikaa syödä rauhallisesti ja hotkimatta.
-aamiaisastiat täytyy saada keittiölle tiskiin ja tiskatuksi ennen lounaiden tarjoamista.
-aamiaisen jälkeen ryhmät siirtyvät joko ulkoilemaan tai tekemään päivän suunniteltuja askareita.
-päiväkotiapulaisen täytyy päästä siivoamaan ruokailutila ennen seuraavaa ateriointia (ruokailutila saattaa olla myös toisessakin käytössä ruokailujen välillä).

Aamiaiselle tulo tapahtuu käsienpesun kautta ja lapsen voi saattaa pöytään sekä toivottaa hyvää päiväkotipäivää.
Jos ja kun meillä aikuisilla on kaikenlaisia ruokaan ja ruokailuun liittyviä negatiivisuuksia niin koitetaan yhdessä olla niitä siirtämättä lapsiin (myös päikän henkilökunta).
Terve ja utelias suhtautuminen uusiin makuihin on hyvä alku ruokamaailman avautumiselle.

"Ihanaa että pääsit ystävän viereen istumaan ja saat maittavan aamiaisen syötäväksi... sitten jaksat leikkiä ja puuhailla päiväkotipäivän".

Kommentit

Suositut tekstit