Kurahousut

Päiväkodeissa yleensä on oma kuraeteinen jossa myöskin nimikoidut paikat pienokaisten kurahousuille, kuratakeille, kurahanskoille ja mahdollisesti sadehatuille.
Kukaan hoitajista ei tutki onko lapsella Rukka varusteet vaiko Lidlistä ostetut, merkillä ja värillä ei ole väliä. Lapselle itselleen voi olla tärkeä joku tietty väri tai kuvio mutta vanhempana voit päättää minkälainen lopuksi siellä naulakossa roikkuu.
Kirpputorilta ostetut käyvät hienosti koska kulutus on kovaa ja tätä ulkovaatetusta saa uusia aika monta kertaa.
Sisarusten vanhat on hyvä kierrättää kuin heittää pois.

 Mutta sitten siihen asiaan... kaikissa varusteissa tulee olla selkeästi lapsen nimi (viivaa yli jos asulla on ollut edellinen omistaja...päiväkodin väki ei välttämättä tunnista kenen serkku on kyseessä tai isoveli joka on jo koululainen).

Kurahousujen lahjelenkut olisi hyvä olla ehjät, niillä on tarkoitus; pitää lahje leikeissä paikoillaan saappaan päällä.
Kurahousujen henkselit olisi hyvä olla ehjät, hankala viilettää pihalla jos housut putoilevat tai valuvat kokoajan.

Kurahanskojen kumilenksut nappeineen olisi kiva olla ehjät, näin ne oikeasti pysyisivät kädessä kun lapioidaan  vesisateessa sitä "kakkutaikinasuklaavesimultaa". Talviolosuhteisiin löytyy hyviä vuorellisia hanskoja mutta niiden alle pitää löytyä lapaset.

Sadetakeissa toisissa on vain napit ja varsinkin niissä olisi hyvä saada napit kiinni...ei se vesi muuten sisävarustuksesta pois pysy. Vetoketjullisessa takissa sen vetoketjun tulisi toimia.

Kumppareita on monenlaisia...kesällä kesäkumpparit ja syksyllä ne vielä menevät villasukan kanssa. Talvella lapsenkin varpaat ihan oikeasti palelevat jos pitää loskassa leikkiä kesäkumpparit jalassa. Vuorellisia ja vedenpitäviä saappaita on lapsille markkinoilla monenlaisia. Goretex ei ole sama asia kuin kumisaapas vaikka vettä jonkin verran pitääkin.

Ensiarvoisen tärkeää on että kurakamppeissa ei ole reikiä, pienet reiät saa näppärästi teipattua vaikka ilmastointiteipillä. nurjalta puolelta. On myös olemassa liimattavia paikkoja mm. heijastavia jotka pysyvät hyvin paikoillaan.

Koko tulisi olla hyvä kaikissa sadekamppeissa...niin että alle mahtuu vaatetta mutta ei myöskään liian isot ettei tarvitse kompastella käärittyihin lahkeisiin jotka eivät sitten muuten pidä vettä.

Sadehattujen kanssa lapset kuulevat pihalla paremmin kuin huput päässä (tästä saa olla eri mieltä) mutta sadehatun alle ei mahdu paksua pipoa vaan kypärämyssy on paras. Sadehattu muuten puetaan niin että se pidempi lippa tuleekin niskaan ei eteen. Sadehattu on myös silmälasit omaavalle lapselle hyvä.

Kurahousut vyötärökuminauhalla, haalarit henkseleillä vai kokohaalari? Vuosien kokemuksella sanoisin että henkselihaalarit: menevät kesällä yksinäänkin ja talvella alle saa hyvin toppahaalarinkin. Vyötäröhousut usein valuvat ja jos on vain lätäkköpäivä ettei tarvita sadetakkia niin housumalli ei suojaa samanlailla lasta leikeissä. Vuorellinen kurahaalari...on varmasti kotioloissa aivan todella hyvä mutta jos se on ainoa kura-asu päikässä niin variaatiot ovat vähissä. Sateessa ja tuulessa juu mutta entäs kun aurinko alkaa paistaa ja halutaan leikkiä lätäkössä...on kurjan hikinen.

Muistattehan hyvät vanhemmat että aina siellä naulakossa olisi varusteet ja jos noudatte lapsen ja jätätte ne kurakamppeet päiväkotiin niin allas on lähellä, huuhtokaa ja sitten sovitusti joko naulakkoon, oskarin oksalle tai kuivauskaappiin niin seuraavanakin päivänä varusteet ovat valmiina.

Kurasäihin muuten liittyy  yksi supertärkeä asia... lapselle sadepäivä on ihanaa, lätäköt ja kuramössöt ihan huippua. Olethan innolla vastaanottamassa lastasi ja älä vie tätä iloa päivittelemällä huonosta ilmasta tai lapsen likaisuudesta. Onnellinen lapsi leikkii ja se saa näkyä hänestä. Tämä "säässä kuin säässä" ulkoiluinnostus pitää myös olla päiväkodin henkilökunnalla.

                                                           * sadesäällä iloisella päällä *Kommentit

  1. Mä olen ollut aikanaan päiväkodissa töissä ja voi mä niin muistan kurahousushown :D

    VastaaPoista
  2. Se on show jos palaset eivät osu kohdilleen mutta kun vermeet on kunnossa niin se on rokkia :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva että löysit blogiini... ilahdun kommenteista :)

Suositut tekstit