Myötätunto

Katoava luonnonvarako? Toivottavasti ei.
Empatia sanana tulee päiväkodissa ehkäpä useammin esille vaikkapa vasu keskusteluissa.
Kaksivuotiaassa voi jo nähdä empaattisuutta ilmeissä ja toiminnassa, pidämme sitä ehkä vain  hellyyttävänä vaikka meidän tulisi tukea tätä vahvuuden kasvua.
Monella lapsella empatia on synnynnäinen ominaisuus jota ympäristön vaikutukset muokkaa, kuten niin montaa muutakin asiaa mitä aina aikuisena ei niin kauaskantoisesti mieti.
Empatia on osa myötätuntoa.
Myötätuntoinen on oikeasti pahoillaan kun toinen vaikka kaatuu ja satuttaa itsensä, tulee paikalle ja lohduttaa, hakeaa apua koittaen ratkaista tilanteen. Näitäkin lapsia on ja se on hienoa, tätä luonteen vahvuutta täytyy meidän aikuisten vaalia ja vahvistaa.
Myötätuntoa me aikuiset voimme myös kasvattaa lapsissa olemalla esimerkkejä.
Esimerkkinä oleminen ei tarkoita sitä yhtä kertaa kun siirtää madon jalkakäytävältä nurmikolle, se on elämänmittainen matka ja siihen täytyy sitoutua.
Oletko sinä valmis  muuttumaan ja muuttamaan maailmaa?

Kommentit

 1. Istun tässä mummolassa pienen 4-vuotiaan lapsenlapseni kanssa
  ja me jutellaan tästä asiasta josta kirjoitit.
  Hyvin tämä pieni ihmisen alku ymmärsi myötätunnon tarkoituksen ja ainakin hän sanoi ettei heidän päiväkodissa kukaan ainakaan naura jos joku loukkaa itsensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ovat syntyessään ihmisyyden hyvää <3 Ihana kuulla että hänen päiväkodissa asiat ovat hyvin ja hän tunnistaa myötätunnon myös itsessään :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva että löysit blogiini... ilahdun kommenteista :)

Suositut tekstit