Vanhempainilta

Toivon kaikkien osallistuvan (pääsevän mahdollisuuksien mukaan) omien lastensa päiväkodin järjestämiin vanhempainiltoihin, saavansa siellä tietoa ja tukea sekä uusia tuttavuuksia muista vanhemmista.
Vanhempainillat ovat siis vanhemmille tarkoitettuja joten niihin ei voi ottaa lasta mukaan (ellei jossain talossa ole järjestetty lastenhoitoa eri tilaan).
Vanhempainillan alkamisajankohta sekä paikka ilmoitetaan ajoissa vanhemmille jolloin on helpompi varautua tulemaan ajoissa paikalle.
Vanhempainillassa tulisi olla esittely henkilökunnan puolesta ja miksipä ei myös vanhempien puolesta... on helpompi sopia esim. leikkitapaamisia lasten kesken jos tunnistaa vanhempien naamoja ("nimeni on Pertti ja olen Pietarin isä"...tyyliin)
Vanhempainilta ei saisi koostua pelkästään kahvikupin äärellä istumisesta ja kuuntelusta, illan tarkoituksenahan on aktivoida vanhempia.
Sopiva aktivointimalli on esim. jakamalla vanhempia pienempiin porinapiireihin jonkun kysymyksen äärelle ja henkilökunta poistuu tilasta sovituksi ajaksi.
Vanhemmille tulee suoda mahdollisuus puhua, ajatuksien jakaminen vertaisryhmässä on helpompaa kuin heti viitata kättä ja kertoa mielipidettä henkilökunnalle.
Porinapiiristä voi saada taustatukea ajatuksilleen ja sitä on helpompi yhdessä avata sitten päiväkodin porukoille.
Illat eivät voi vuodesta toiseen mennä samalla kaavalla koska lapset muuttuvat, päivän polttavat aiheet muuttuvat ja siirrettävä tietokin muuttaa muotoaan.

Vanhempainilta kutsussa voisi olla myös linkki mitä kautta vanhemmat voisivat ennen kyseistä tapaamista laittaa kysymyksiä tai heitä kiinnostavia aihepiirejä päiväkodille joita sitten myös käsitellään illan aikana.

Avoin ja positiivinen sekä kannustava ilmapiiri toimii päiväkodin arjessa päivällä niin miksi sitä ei hyödynnettäisi myös vanhempien kanssa.

*Kuuntele, ota kantaa, kerro mielipiteesi ja vaikuta*

Kommentit

Suositut tekstit