Kuvauslupa

Päiväkodeissa on monen monta paperia joita täytellään kun hoito alkaa ja yksi niistä on kuvauslupa.
Kuvauslupaan kannattaa tutustua hyvin ja miettiä tarkkaan mihin suostuu sekä mihin ei.
Päiväkodeilla on sosiaalisessa mediassa avoimia sivuja joihin kuvataan sekä videoidaan päivän tekemisiä.
Päiväkodeissa myös kuvataan lapsia ja näistä tehdään kasvunkansioihin tulosteita.

Kuvissa lapset eivät saisi nykylain mukaan olla tunnistettavissa eikä nimitiedot näkyvissä.
Vanhempana voit määritellä näkyykö lapsesi ollenkaan kuvissa, saako hänen piirustuksensa tai askartelunsa näkyä.
Tarhan henkilökunnan tulee olla tietoisia ketä saa kuvata ja ketä ei.... ja sitä on kunnioitettava.

Juhlat tuovat oman mutkansa matkaan ja joka kerta on henkilökunnan vastuu kertoa että juhlissa saa kuvata mutta vain omaan käyttöön.
Vanhemmat eivät voi esim. omaan facebookkiinsa päivittää videoita tai kuvia joissa näkyy muita lapsia, vaikka se tuntuisi kuinka ihanalta jakaa koko maailmalle.
Tämä koskee myös henkilökuntaa, et voi juhlista päivittää esim. omalle instatilille kuvia lapsista (eikä muutenkaan päiväkodin päivistä joissa näkyy kasvoja).

Kuvaamisessa ja niiden jakamisessa tulee aina muistaa lapsen oma asema...miltä tuntuisi aikuisena huomata että koko lapsuutesi on jaettu sosiaaliseen mediaan ilman että olet itse voinut päättää asiasta.

Kommentit

 1. Tärkeä aihe, eikä ollenkaan itsestäänselvä asia tänä aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olekaan ei... mutta niin jokapäiväinen että monelta unohtuu miettiä ennen kuin painaa "lähetä" nappia.

   Poista
 2. Sometus on niin jokapäiväistä, että harva enää pystyy välttymään siltä. Hienoa kuitenkin on, että asioita osataan vielä ajatella kauskantoisesti ja ottaa asiat monelta kantilta huomioon. Kuitenkaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja viekö se meiltä kohta kokonaan yksityisyyden. Mukavaa viikonloppua sinne. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa... kukaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Me olemme kuitenkin niitä jotka tulevaisuutta teemme yhdessä joten isot asiat näpeissämme. Hyvää viikonvaihdetta :)

   Poista
 3. On kyllä surullista että nykyään usein törmää siihen ettei ihmisellä ole enää mitään "suojaa" kuka vaan voi kuvata sinua, ihan missä vaan. Hyvä että monessa paikassa näitä kuvauslupia vaaditaan, varsinkin kun on lapsista kyse. Leppoisaa isänpäivä viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta... lasten kohdalla tulisi olla todella tarkka. Töiden puolesta se on itselleni helppoa mutta huomaan että kun kuvaa kaupungilla niin ei aina tule pohdittua liikkuvaa massaa. Vasta kun kuvia selaa ja miettii mihin käyttää kuvia...silloin pitäisi muistaa tämä.... vaikeaa kuitenkin on kuvata esim. tapahtumissa. Mukavaa isänpäivää sinnekin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva että löysit blogiini... ilahdun kommenteista :)

Suositut tekstit